Møblering efter de 5 dyr’s principper

Du kender det godt, men mærker det næppe – selvom du reagerer på det.

Det er signalerne fra din underbevidsthed, jeg taler om. De nedarvede overlevelsesinstinkter som ”advarer” dig mod farlige, eller muligvis farlige situationer.
Alle levende væsener har dem for at sikre arternes overlevelse. Kæmp eller flygt.

Allerede inden du træder ind i et venteværelse, ved du, hvor du bør sidde – nemlig på pladsen hvorfra både rummet og indgangen(e) kan overskues. Præcis derfra har du den bedste mulighed at “overleve” et angreb, og kroppen undgår et stressende alarmberedskab.

For at kunne slappe af må underbevidstheden være sikker på, at der ikke er fare på færde, og det kræver fuld overskuelighed af rum og indgang(e), og ryggen dækket.

Kineserne kalder begrebet  “De Fem Dyr”, og dyrenes indbyrdes placeringer illustrerer, hvad det hele drejer sig om; nemlig udsyn og rygdækning – og i sidste ende overlevelse.

De fem dyr er en kampformation med dig (Slangen) som generalen i midten.

Som det allerførste har du sikret, at din ryg er dækket af mod angreb bagfra – skildpaddeskjoldet. Samtidigt har du sendt en spejder frem (godt udsyn), så du i god tid kan blive advaret om kommende angreb – fuglen Phønix.

Spejderen holder dig løbende underrettet via din næstkommanderende Dragen, der svæver højt oppe på din venstre side (dine høje ting).

Tigeren ligger på jorden og vogter din højre flanke (dine lave ting).

Omsat til hverdagen betyder det,

  • at du altid bør have ryggen dækket (en væg el. lign.) når du arbejder, og når du sover,
  • at du skal kunne se døren(e) og rummet, derfra hvor du står/sidder/ligger. 

Har du mulighed for det, giver det yderligere ro og tryghed, hvis du

  • placerer dine høje ting/møbler på din venstre side – når du ser ud i rummet (dragen),
  • og de lave ting på din højre side (tigeren).

Principperne gælder alle vegne når du indretter din bolig – i stuen, i børneværelset, i soveværelset (sengegærdet mod væggen) og på job. Det gælder hele tiden om at kunne se så langt ud i rummet som muligt, og at have en eller anden form for beskyttelse (væg) i ryggen. Når du følger disse råd, får kroppen og underbevidstheden de bedste betingelser for at slappe af og lade op. Har du mulighed for det, er det også en god ide, at møblere med de høje ting i venstre side og de lavere ting i højre side – set derfra hvor du sidder/ligger. Det skaber balance, ro og overblik.

Ikke mindst i soveværelset, hvor du er forsvarsløs, mens du sover, er principperne vigtige. Klik på siden fengshui-mit univers-soveværelset, og se videoen om “De Fem Dyr” i soveværelset.

Illustrationen viser opstillingen af  “De Fem Dyr”.

Du kan læse mere om feng shui boligindretning ved at klikke på linket. Vil du vide, hvad fengshuimaster kan hjælpe dig med i din boligindretning så på linket. Vil du se hvad Fengshuimaster ellers kan tilbyde så klik her. Vil du orienteres om priser, så klik på konsultationer.

Med venlig hilsen
Torben Hecksher
Fengshuimaster

Recommended Articles

Leave a Reply