Hoveddøren – hvorfor er den vigtig?

HOVEDDØREN

– HVORFOR ER DEN VIGTIG?

Fengshuimaster’s Nyhedsbrev, august 2017

Hvorfor er hovedindgangen vigtig – ifølge Feng Shui?

Det er fordi energien omkring hovedindgangen bæres med ind i boligen (eller virksomheden) hver gang nogen træder indenfor. Så hver gang hoveddøren benyttes, påvirkes boligens (og virksomhedens) øvrige energier af den “indtrængende” energi, og det kan være både godt og skidt, afhængigt af om hoveddørens energi er positiv eller negativ ladet, og støtter eller modarbejder stedets andre energier.

ALT ER ENERGI *)og Feng Shui er læren om mennesket og de universelle energier – kaldet CH’I.
CH’I reagerer efter den universelle lov:

  • positiv energi avler mere positiv energi
  • negativ energi avler mere negativ energi

– det er Karmaloven.

Derfor er fortegnet på energierne omkring hoveddøren og hovedindgangen overordentligt vigtig, fordi trivsel og succes kun forekommer under positiv energi! 

Da alle former for rod, fugt og ildelugt er negativ energi, siger det sig selv, at området omkring indgangen (udenfor og indenfor), og selve hoveddøren, bør være indbydende – dvs. pænt og ordentligt. Det gør de besøgende glade og positive, – og positiv avler positiv.

Desuden er det vigtigt at vide, hvad det er for en energi, der hersker i indgangsområdet, da det har stor betydning for dem der bor der. Det er hoveddørens beliggenhed – i forhold til centrum i boligen eller virksomheden – der bestemmer det, fordi energierne fra de 8 verdenshjørner er forskellige, og påvirker vores liv på hver sin måde.

Fx. præger energien fra NORD (kaldet vand-energi) os med dyb ro og ømme følelser, hvilket tydeligt fornemmes, når vi befinder os i Nord-energi, eller i nærheden af vand (en rislende bæk, en sø, et hav, store snevidder osv.. Jo mere vand-energi (større område) jo stærkere fornemmes roen. Det er de dybe følelser der hersker.

Det betyder også, at hvis din hoveddør ligger i boligens NORD-område, er det VAND-energi der præger beboerne, og dem der kommer på besøg. Men roen betyder også, at der nok ikke kommer mange på besøg. Er vandenergi i forvejen overrepræsenteret i boligen, vil en hoveddør i nord forstærke roen yderligere. I yderste konsekvens kan roen føles så voldsom, at det fører til depression.

Så ønsker du at se mange mennesker, eller er din virksomhed afhængig af besøgstallet, bør hoveddøren eller hovedindgangen nok ikke ligge i nord.

Hvor skal hoveddøren så ligge?
Hvor hoveddøren så skal ligge afhænger af, hvad du prioriterer i livet, – og naturligvis af, om det overhovedet kan lade sig gøre at placere den dér.

Energierne i de 8 verdenshjørner – deraf navnet KOMPASMETODEN **) – er forskellige, og derfor er det vigtigt, at din hovedindgang ligger der, hvor energierne er mest fordelagtige for familiens trivsel – og virksomhedens succes.

Nedenfor kan du se,

  • hvordan energierne ( 5-elementerne – vand, træ, ild, jord og metal) fordeler sig på de 8 verdenshjørner, og
  • hvilke områder i vores liv de hver i sær bestemmer over.

fig.1

fig.2

På fig.2 kan du se, hvordan verdenshjørnerne fordeler sig ud fra centrum i bygningen. Du kan også se, at hoveddøren ikke nødvendigvis behøver at vende mod. fx Nord for at ligge i Vandenergi. Så længe døren holder sig indenfor det blå område vil det være vand-elementet der hersker. Også selvom døren rent faktisk vender mod øst eller vest.

*) ALT I UNIVERSET ER DEL AF ENERGIUDLADNINGEN FRA THE BIG BANG**).
Alt omkring os (og i os) er energi. Ikke bare du og jeg, vores medmennesker og alle levende væsener – dyr, fisk,fugle, insekter og krybdyr energi, men simpelthen alt på jorden. Huse, boliger, biler, tøj, farver, faconer, lyde, lugte, lys, kost, blomster, træer, TV, telefoni og andre energiformer der udbredes ved stråler og bølger, stjerner, planeter osv.

**) KOMPASMETODEN

For omkring 5000 år siden fremsatte kineserne følgende teorier:

  • Alt i universet er energi  (fra “the big bang”)
  • Intet er konstant, alt er i bevægelse og under evig forandring
  • Ch’i (universel energi) strømmer til os overalt fra universet (verdenshjørnerne)
  • Ch’i fra de enkelte verdenshjørner er forskellige, og påvirker os på forskellige måder)

Med udgangspunkt i teorierne, og utallige observationer og eksperimenter, fik kineserne en unik forståelse af Universet – og dets betydning for os som en integreret del heraf.

Den nye viden kaldte de for FENG SHUI. Feng Shui betyder vind og vand, hvilket understreger, at kineserne finder feng shui begrebet lige så betydningsfuldt for et godt liv som vind (luft) og vand.

Derfor har verdenshjørnernes tilstedeværelse omkring os overordentlig stor betydning for hvordan vores liv udvikler sig, Og det gælder for alle dele af livet
helbred, job, kærlighed, penge, familie, fertilitet, helbred osv.

På vores hjemmeside fengshuimaster.dk kan du bla. læse mere om kompasmetoden og privatkonsultationer.

Vil du se de seneste videoer, fx fengshuimaster fortæller om 5-elementerne, eller på rundtur med fengshuimasteren, så klik på linkene. Vil du se flere feng shui videoer så klik blot her.

Det er fortsat sommer og perioden er lidt tid endnu præget af ILD-elementets lidenskab og energi.

Nyd den 🙂

Rigtig god fornøjelse

Torben Hecksher

Fengshuimaster

Feng Shui Instituttet

Recommended Articles

Leave a Reply