NU GÅR VI FRA YANG TIL YIN

Derfor er det nu, din bolig skal gøres til en tryg og hyggelig rede.

YIN står for mørke, ro, fordybelse, ømhed, tryghed og sammenhold. Vi kryber sammen og varmer hinanden, mens elementerne raser udenfor.

Tryghed er dybt forankret i alle levende væsener. Det har noget med overlevelsesinstinkterne at gøre. Men for at du kan være afslappet og føle dig tryg, må din underbevidsthed være overbevist om, at alt er godt, og der ikke er fare på færde. Det drejer sig jo i sidste ende om arternes overlevelse.

For kineserne er det en helt naturligt, at tage hensyn til underbevidstheden, når de indretter boligen. Det er det de benytter Feng Shui til.

Især sengens placering er vigtig, fordi vi er forsvarsløse mens vi sover og underbevidstheden derfor mĂĄ være pĂĄ vagt i mens – og det er stressende for kroppen. For at undgĂĄ det, er er det vigtigt,

  • at sengen er placeret med hovedgærdet op mod en væg eller lignende, sĂĄ ingen farer truer fra ryggen, og underbevidstheden derfor kun behøver at koncentrere sig om angreb forfra.
  • at du fra sengen har frit udsyn til indgangen(e). Jo længere afstand til døren jo bedre.
  • at der ikke er noget over dit hoved, der kan falde ned og gøre dig fortræd. Hylder og billeder over sengen for eksempel. Ud til siderne med den slags, sĂĄ din underbevidsthed ikke behøver at passe pĂĄ det ogsĂĄ.

Er disse betingelser opfyldt, oplever du en rolig afslappet søvn. Du vågner op næste morgen, fuldt udhvilet og energiopladet. Det samme gælder også børnenes senge og alle andre senge.

Kineserne kalder begrebet “De Fem Dyr”

Er det af en eller anden grund ikke muligt, at stille sengen sĂĄ du kan at se døren (fx. op mod samme væg hvor døren er) er det vigtigt, at du sætter en eller anden forhindring op, mellem dig og døren. Fx. et natbord, en reol, et stykke stof nedhængt fra loftet eller lignende. Pointen er, at du nu vil se “Fjenden” først, og ikke omvendt. Du vinder kostbare sekunder til at forberede dit næste træk – kæmp eller flygt. Og det kvitterer din underbevidsthed for ved at slappe af.

Principperne om “De Fem Dyr” gælder ogsĂĄ, nĂĄr du skal finde plads til dine lænestole og sofaer. Jo længere tid du ønsker at tilbringe i stolen/sofaen, eller jo mere du vil slappe af, jo vigtigere er principperne.

For at din bolig skal blive en rigtig hyggelig og tryg rede, er der et par andre ting, du også bør checke op på.

  • Rod er negativ energi, og negativ energi avler mere negativ energi. Derfor er det vigtigt, at du rydder op i dit rod. Rod er alt, hvad der stresser dig og gør dig ked af det – uanset hvad. BĂĄde fysisk og mentalt. Derfor bør du kun omgive dig med noget du holder af, noget som gør dig glad. Ud med alt det andet.
  • Din bolig-Ch’i skal kunne flyde frit omkring i alle rum. AltsĂĄ ingen sure hjørner eller skabe. God plads under sengene og møblerne, ingen fugt og ubehagelige lugte osv.
  • Sørg for god belysning, varme farver, bløde puder og tæpper, musik der passer dig – og afslappet behageligt tøj.

Nu er din rede klar.

Rigtig god fornøjelse
Torben Hecksher
fengshuimaster